2013 brengt grote evenementen in Utrecht

18/12
2012
18-12-2012

Utrecht is geliefd als evenementenstad. Ondanks dat de financiële situatie bij culturele instellingen niet rooskleurig is, staan alle bekende festivals en evenementen weer op de kalender van volgend jaar. In 2013 vindt bovendien een aantal grote evenementen plaats. Op de eerste plaats zal 300 jaar Vrede van Utrecht worden gevierd. Stichting Vrede van Utrecht geeft samen met tal van organisaties vorm aan deze viering met een groots cultureel programma. De activiteiten vinden plaats in de wijken, stad en provincie Utrecht.

Ook vindt het European Youth Olympic Festival komende zomer in Utrecht plaats, waar 2.700 jonge sporttalenten uit binnen- en buitenland aan negen Olympische sporten meedoen. Twee nationale evenementen zullen in 2013 in onze stad plaatsvinden: Roze zaterdag en de start van de landelijke viering Bevrijding 5 mei.
Om alle evenementen in 2013 in goede banen te leiden, werkt de gemeente komend jaar met één loket voor het aanvragen van binnen- en buitenevenementen. Met organisatoren van evenementen zullen goede afspraken worden gemaakt over het beperken van overlast voor bewoners. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om aan te sluiten bij een landelijk E-formulier waarmee organisatoren nog eenvoudiger digitaal een evenementenvergunning aanvragen.

Datum: dinsdag 18 december 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Leiden, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry