Veertigduizend-tweehonderd-zesenvijftig euro. Dankzij jullie!

17/12
2012
In de week van 10 tot 14 december hielden we een donateurscampagne. Dat was hard nodig, want anders zouden we 2013 met een flink tekort beginnen. Het resultaat? We hebben in die week in totaal 40.256 Euro ontvangen van meer dan 750 donateurs. Benieuwd naar de details?

Vaste donateurs. We hebben 417 nieuwe vaste donateurs aangetrokken, die over een periode van één jaar een bedrag van 23.347 Euro doneren. Dit is een stuk meer dan de verwachte 250 nieuwe donateurs! Gemiddeld wordt dus ongeveer 56 Euro per donateur over een periode van een jaar gedoneerd. Daarvan is het grootste deel, ongeveer 3/4e, maandelijks donateur (316 in totaal), met een gemiddeld bedrag van 58 Euro per jaar. Daarnaast is ongeveer 11% kwartaaldonateur geworden (44 in totaal) met een gemiddeld bedrag van 64 Euro per jaar. Tot slot is ongeveer 14% jaarlijks donateur geworden met een gemiddeld bedrag van 37 Euro per jaar. Een aantal mensen hebben ook verzocht om hun donatie te verhogen.Incidentele donateurs. We hebben in totaal 14.909 Euro aan incidentele donaties ontvangen van 357 donateurs, dus de gemiddelde donatie is ongeveer 42 Euro. De meeste donaties zijn gelopen via iDeal (ongeveer 60%), daarna PayPal (33%) en slechts een klein deel via machtiging, Mastercard of Visa. De gemiddelde donatie via iDeal is ongeveer 40 Euro. De gemiddelde donatie via Paypal ongeveer 20 Euro. Er zijn daarnaast 48 donaties via directe overschrijving naar onze bankrekening gedaan, met een totaalbedrag van 4.742 Euro. De gemiddelde donatie via directe overschrijving is dus erg hoog: 99 Euro gemiddeld.Bedrijfssupporters. Vijf bedrijven hebben de donateurscampagne aangegrepen om kilobitssuporter te worden. Die doneren over een periode van een jaar in totaal waarschijnlijk 2.000 Euro (sommigen moeten nog aangeven met welk bedrag zij ons steunen). 

Vergeleken met vorig jaar hebben we meer vaste donateurs aangetrokken. Ook is de verhouding tussen vaste en incidentele donateurs anders: meer dan de helft van de donateurs is dit keer vaste donateur geworden terwijl dat de vorige keer ongeveer één derde was. Dit is een duidelijk gevolg van de nieuwe inrichting van de site. Het gemiddelde bedrag van de vaste donateurs per maand is iets lager. Het gemiddelde bedrag per kwartaal is iets hoger (64 v. 53 euro). Het gemiddelde van de donateurs per jaar is ook iets hoger (37 v 25 euro). De verhouding tussen donateurs per maand, kwartaal en jaar is ongeveer gelijk (76% v. 80%, 11% v. 10% en 14% v. 10%).

Verder is opvallend dat het gemiddeld gedoneerde bedrag van incidentele donateurs beduidend hoger is: 33 v. 16 euro. De verhoudingen van betalingsmethoden is vrijwel gelijk. Opvallend is ook dat donaties via iDeal dit keer gemiddeld veel hoger zijn (33 v. 13 euro). We hebben minder bedrijfsupporters aangetrokken dan vorig jaar (5 v. 7), en ook een lager bedrag (omdat we geen megabitssupporters hebben aangetrokken).

We zijn ontzettend onder de indruk van jullie steun en willen iedereen die heeft bijgedragen hartelijk bedanken! Het is echt heel tof om te zien dat zo veel mensen internetvrijheid en ons werk belangrijk vinden. Door het succes van deze actie beginnen we 2013 goed. Maar het voelt ook als een serieuze verantwoordelijkheid. En er valt nog heel veel te doen. Dus if you’ll excuse us gaan nu wij weer staan met de poten in de spreekwoordelijke modder in de frontlinies van de Slag om het internet!

Datum: maandag 17 december 2012, 16:01
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry