Leverkusen steviger op tweede plaats

15/12
2012
Bayer Leverkusen sluit de eerste seizoenshelft in Duitsland af op de tweede plaats. De ploeg van trainer Sami Hyypiä won thuis met 3-0 van Hamburger SV, waar Rafael van der Vaart nog altijd ontbrak wegens een blessure. De achterstand op koploper Bayern München, dat vrijdag punten liet liggen tegen Borussia Mönchengladbach (1-1), loopt terug tot negen punten.

Stefan Kiessling was met doelpunten in de 27e en 66e minuut de grote man bij Leverkusen. Andre Schürrle was tien minuten voor rust verantwoordelijk voor de 2-0. Bij HSV, dat negende staat, bleef Jeffrey Bruma de hele wedstrijd op de bank.

Eintracht Frankfurt sloot de heenronde af met een 2-0 uitzege bij VfL Wolfsburg, waar Bas Dost de hele wedstrijd meespeelde. De promovendus staat op een sensationele derde plaats, maar kan Borussia Dortmund zondag bij een zege in Hoffenheim nog langszij zien komen. Wolfsburg staat slechts vijftiende.

FSV Mainz klom naar de vijfde plaats dankzij een 3-1 zege op VfB Stuttgart. Fortuna Düsseldorf versloeg Hannover 96 met 2-1. In de kelder van de Bundesliga deelden Greuther Fürth en FC Augsburg de punten: 1-1.

Datum: zaterdag 15 december 2012, 17:40
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Duitsland, Frankfurt, Stuttgart