Natuurmonumenten start samenwerking met Greenchoice

15/12
2012
ROTTERDAM (EZPress) - Natuurmonumenten en Greenchoice hebben deze week hun handtekening gezet onder een samenwerkingsverband. Doel is het gebruik van 100% groene stroom stimuleren.

Bijdragen aan beter klimaat

Het aandeel duurzame energie in Nederland bedroeg vorig jaar 4,3 procent. Vergeleken met andere Europese landen is dat aandeel zeer laag. Voor de natuur in Nederland is het belangrijk dat er op korte termijn een inhaalslag wordt gemaakt. Teo Wams, directeur Natuurbeheer bij Natuurmonumenten: “Wij roepen Nederlanders daarom op om te kiezen voor echte groene stroom van Greenchoice, of beter nog, stroom die zij zelf hebben opgewekt. Zij leveren niet alleen duurzame energie, maar stimuleren klanten ook zelf energie op te wekken. Op die manier kan iedere Nederlander zelf bijdragen aan een beter klimaat en een rijkere natuur.”

Zelf opwekken

Greenchoice levert bovendien uitsluitend groene stroom waarvan het merendeel in Nederland is opgewekt. Tot dusver wordt veel groene stroom nog geïmporteerd. “Dat draagt helaas niet bij aan een toename van de productie van duurzame energie, terwijl dat wel makkelijk kan. Bijvoorbeeld door zelf energie op te wekken”, aldus Teo Wams. “Greenchoice stimuleert dat. Bijvoorbeeld met een eigen zonnepaneel, windmolen,warmtepomp of micro-warmte-krachtkoppeling. Als er opgewekte energie over is, dan wordt dit teruggeleverd aan het net, zodat iemand anders het weer kan gebruiken.”

Energie uit de natuur

Wie niet tot het opwekken van eigen energie in staat is, kan voor 100% groene stroom van Greenchoice kiezen. Energie die voor een steeds groter deel van Nederlandse bodem is. “Samen ontwikkelen we nieuwe initiatieven om meer energie uit de Nederlandse natuur op te wekken”, vertelt Teo Wams. “Klanten van Greenchoice leveren zo een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse de natuur, omdat zij kiezen voor uitsluitend duurzame energie. Daar is Natuurmonumenten een groot voorstander van.”

Voor meer beeld, video en achtergrond, kijk in de Greenchoice Pressroom

//einde bericht

Bron: Koning & Vogel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: zaterdag 15 december 2012, 16:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry