MVV koploper na zege op Fortuna

14/12
2012
MVV heeft de koppositie in de Eerste Divisie weer in handen. De Maastrichtenaren wonnen bij Fortuna Sittard met 2-1 en zagen concurrent Sparta Rotterdam gelijkspelen tegen Telstar: 3-3. MVV staat nu op 35 punten, Sparta op 34. De Limburgers hebben bovendien nog een wedstrijd tegoed.

In Sittard kwam de thuisploeg vijf minuten voor rust op achterstand. MVV'er Antonio Stankov scoorde toen. Vlak na rust maakte zijn ploeggenoot Danny Schreurs de 2-0. In de 69e minuut deed Fortuna via Patrick Nkoyi-Kiabu nog iets terug.

Telstar kwam op het Kasteel al na vijf minuten op voorsprong via Shabir Isoufi. Iliass bel Hassani en Roald van Hout stelden echter orde op zaken zodat de thuisploeg met een voorsprong de rust inging. Ook in het tweede bedrijf scoorde Telstar echter snel, deze keer via Rhys Murphy. Jerold Promes zette de Velsenaren zelfs op 3-2, maar met nog een halfuur te gaan redde Sandro calabro een Rotterdams punt.