Twitter gaat strijd om gebruiker aan met Facebook

11/12
2012
Twitter kondigde vannacht officieel de mogelijkheid aan om foto's te bewerken met filters binnen de Twitter-app voor iOS en Android. De geruchtenmachine draaide al op volle toeren; Instagram zette zichzelf volgens Twitter buitenspel.

Foto’s van Instagram zijn niet langer te bekijken binnen de app van Twitter

Bij het bewerken van foto’s is het voor Twitter-gebruikers niet alleen mogelijk om gemaakte kiekjes bij te snijden of het contrast te verbeteren. In de geupdate versie van de Twitter-apps voor iPhone en Android heeft Twitter namelijk ook filters en andere opties toegevoegd.

Op het officiële Twitter-blog schrijft senior designer bij Twitter Coleen Baik: 'Vanaf vandaag is het mogelijk om je foto’s te bewerken en te verbeteren in Twitter zelf. De nieuwste versie van de Twitter-app voor iPhone en Android introduceert namelijk een aantal nieuwe manieren om de foto’s die je wilt delen op te leuken.'

Dwarsbomen
Twitter dwarsboomt met deze nieuwe fotoservice op een zeer directe manier de populaire foto-app Instagram, die tegenwoordig onderdeel is van Facebook. Gisteren verdween al de previewversie van Instagram-foto's die via Twitter werden verspreid. Hierdoor moeten bezoekers altijd doorklikken naar een aparte website om de bewerkte foto’s te bekijken. Volgens Twitter schakelde Instagram zelf de functie uit.

Door Matthijs van den Broek / Computer!Totaal

Datum: dinsdag 11 december 2012, 11:31
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry