Van Persie bezorgt United zege in derby

09/12
2012
Manchester United heeft zondag zijn koppositie in de Premier League verstevigd. Op bezoek bij stadsgenoot Manchester City won United met 3-2. Robin van Persie werd matchwinnaar door in de blessuretijd bij een 2-2 stand uit een vrije trap raak te schieten. De bezoekers hadden eerder een 2-0 voorsprong uit handen gegeven.

United, waar de Nederlander Alexander Büttner niet bij de wedstrijdselectie zat, kende een goede start in het Etihad Stadium. Binnen een halfuur stond de ploeg van manager Alex Ferguson door twee doelpunten van Wayne Rooney op een comfortabele 2-0 voorsprong. Met een prachtige actie was Van Persie halverwege de tweede helft dicht bij de 3-0, maar het schot van de Nederlander belandde op de paal.

In de daaropvolgende aanval van City maakt Yaya Touré de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Vlak voor het einde leek de Argentijn Pablo Zabaleta een punt voor de ploeg van Roberto Mancini te redden. Van Persie bezorgde United in de slotfase de drie punten door nu wel te scoren.

Manchester United heeft door de overwinning de koppositie in de Premier League verstevigd en leidt met 39 punten. Manchester City blijft ondanks het verlies tweede in de competitie en heeft zes punten minder dan de stadsgenoot.

Datum: zondag 9 december 2012, 18:45
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Groningen, Leek, Manchester, Verenigd Koninkrijk