Bayern profiteert van winnende goal Dost

08/12
2012
Bayern München heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Bundesliga. Op bezoek bij FC Augsburg wonnen de Zuid-Duitsers met 2-0 door doelpunten van Thomas Müller en Mario Gomez. Tegelijkertijd verspeelden zowel Borussia Dortmund als Schalke 04 punten in hun duels. Bayern komt daardoor op veertien punten van Dortmund, dat dankzij een goal van Bas Dost ten onderging, en zestien van Schalke.

Dost produceerde in het Westfalenstadion de winnende goal voor VfL Wolfsburg: 3-2. De uitploeg streed toen al lange tijd tegen tien man, nadat Marcel Schmelzer na ruim een halfuur een discutabele rode kaart had ontvangen. De vleugelverdediger kreeg op de doellijn een inzet van Dost via zijn knie tegen zijn hand. Diego trok de stand in de daaropvolgende strafschop gelijk, nadat Marco Reus Dortmund op voorsprong had gezet. Naldo en Jakub Blaszczykowski vonden daarna nog het net.

Schalke, met Klaas-Jan Huntelaar negentig minuten lang op het veld, werd op bezoek bij VfB Stuttgart geveld door een hattrick van Vedad Ibisevic: 3-1. De twee ploegen staan nu allebei op 25 punten. FC Nürnberg versloeg op eigen veld Fortuna Düsseldorf met 2-0. SC Freiburg was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Greuter Fürth, dat nu al vijf wedstrijden op rij het net niet heeft weten te vinden.

Bayer Leverkusen is de enige ploeg die Bayern nog enigzins kan bedreigen. Wanneer het zondag op bezoek bij Hannover 96 zegeviert komt het op acht punten van de koploper.

Datum: zaterdag 8 december 2012, 17:45
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Duitsland, Stuttgart

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry