Europa krijgt in 2015 voor het eerst eigen Spelen

08/12
2012
Europa krijgt in 2015 voor het eerst zijn eigen Spelen. Het Europees olympisch comité EOC stemde zaterdag in Rome in met een continentale variant van de Olympische Spelen. De Azerbeidjaanse hoofdstad Bakoe, dat zich als enige kandidaat had gesteld, krijgt de eer de eerste editie van het sportspektakel te organiseren.

Het EOC ging met 38 stemmen voor, acht tegen en drie neutrale stemmen akkoord met de Europese Spelen, die om de vier jaar gehouden moeten worden. Voor het evenement staan vijftien olympische en twee niet-olympische sporten gepland, maar welke sporten welkom zijn is nog niet besloten.

De grootste uitdaging lijkt het binnenhalen van trekpleisters als atletiek en zwemmen. De Europese atletiekbond laat weten betrokkenheid bij de Spelen in 2015 uit te sluiten, maar houdt de deur voor volgende edities open. In 2015 is in augustus een WK atletiek, terwijl de wereldkampioenschappen zwemmen dat jaar in juli worden gehouden.

Er werd al jaren over Europese Spelen gesproken, maar tot een stemming kwam het nooit. Een van de grote struikelblokken was de al overvolle sportkalender.

`Deze eerste Spelen worden een belangrijke test voor een groter evenement in 2019`, liet EOC-preses Patrick Hickey vrijdag al weten. `Mijn plan is dat die Spelen in sommige sporten een kwalificatiemoment worden voor de Olympische Spelen.`

Datum: zaterdag 8 december 2012, 12:05
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Azerbeidzjan, Bakoe, ItaliŽ, Rome

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry