Vrouw kan vreemdganger in oogopslag herkennen

06/12
2012
Vrouwen kunnen door slechts drie seconden naar het gezicht van een vreemde te kijken al goed beoordelen of iemand ontrouw is of niet. En alleen vrouwen hebben die vaardigheid: mannen zien het namelijk niet. Dat alles blijkt uit een nieuw onderzoek.

Wetenschappers van de University of Western Australia verzamelden een groep mensen en fotografeerden ze. Ook kregen de mensen een aantal vragen voorgelegd. Bijvoorbeeld of ze wel eens vreemd waren gegaan of dat ze wel eens geprobeerd hadden om een relatie te beginnen met iemand die zelf nog een relatie had.

Experiment

Een tweede groep proefpersonen kreeg vervolgens heel kort (drie seconden) de foto’s van de eerste groep proefpersonen te zien. Zij kenden de gefotografeerde mensen niet. De onderzoekers vroegen de proefpersonen om aan te geven hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar ze dachten dat de gefotografeerde persoon was.

Accuraat

Vrouwelijke proefpersonen bleken door kort naar de foto’s te kijken zeer accuraat vast te kunnen stellen of gefotografeerde mannen vreemdgangers waren of niet. Slechts in 38 procent van de gevallen zaten ze ernaast. Mannen hadden er aanzienlijk meer moeite mee: zij hadden het wanneer ze naar foto’s van vrouwen keken in 77 procent van de gevallen fout.

Datum: donderdag 6 december 2012, 13:23
Bron: Scientias
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry