Leroy Fer verkoopt springpaard direct na aankoop

04/12
2012
Voetballer Leroy Fer heeft zijn maandagavond op de Expo Talent Sale aangekochte springpaard Django na ampel beraad weer verkocht. `Maar ik was wel serieus, hoor.` 'Django was gewoon een heel mooi paard, dus dit moest ik wel doen' Dat verklaart de voetballer op de website hippischtwente.nl, zo schrijft Twentse Courant Tubantia op haar website. De prof van FC Twente mengde zich zaterdagavond onder de bieders op de veiling in Go Planet te Enschede. De paarden die daar onder de hamer kwamen waren geselecteerd door de springruiters Jeroen Dubbeldam uit het dorpje Weerselo en de broers Wim en Ben Schröder uit Tubbergen.

Het oog van Fer viel op de vierjarige ruin Django. De profvoetballer deed mee aan het bieden en kreeg het paard toegewezen in ruil voor 28.000 euro, zo schrijft de regionale krant. `Mijn vriendin is helemaal gek van paarden. En Django was gewoon een heel mooi paard, dus dit moest ik wel doen.` De voetballer realiseerde zich dat hij tegelijk met een probleem zat. `Ik woon op een appartement en heb dus helemaal geen plaats voor een paard. Maar ik was wel serieus, hoor.`

Na overleg met Jeroen Dubbeldam besloot Fer het paard toch weer te verkopen en wel aan een klant van Willem Greve uit Markelo, een andere Twentse springruiter. Die klant van Greve was bij het bieden afgetroefd door de voetballer van FC Twente. Dubbeldam beloofde de voetballer op zoek te gaan naar een passend paard voor de vriendin van Fer en dan ook een plek in zijn stal beschikbaar te stellen.

Datum: dinsdag 4 december 2012, 11:54
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Enschede, Overijssel, Tubbergen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry