Celstraffen voor overval juwelier Wassenaar

03/12
2012
Den Haag , 3-12-2012

De Haagse rechtbank heeft de vier mannen die verdacht werden van een gewelddadige overval op een juwelier in Wassenaar veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen. Een van de verdachten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, omdat hij ook schuldig is bevonden aan een poging tot overval van een juwelierszaak in Den Haag te overvallen. De medeverdachten van de overval in Wassenaar krijgen een celstraf van vier jaar.

De rechtbank acht strafverzwarend dat de overvallen gepleegd zijn met een (op een) vuurwapen (gelijkend voorwerp) en pepperspray. Hierdoor hebben twee slachtoffers letsel opgelopen. Daarnaast zijn twee verdachten eerder, in andere Europese landen, veroordeeld voor soortgelijke strafbare feiten en andere geweldsdelicten.

Gewelddadig

In mei 2012 vond er een gewelddadige overval plaats op een juwelierszaak in Wassenaar door vier manen. Een verdachte bedreigde de aanwezige medewerkers met een vuurwapen en een ander bespoot hen met pepperspray. De daders hebben bij hun overval achttien waardevolle Omega-horloges buitgemaakt. Een dag eerder is een van de verdachten ook met een vuurwapen (of iets wat daar op lijkt) gesignaleerd bij een juwelierszaak in Den Haag. De rechtbank acht bewezen dat hij, samen met de man die binnen was, schuldig is aan een poging tot overval van deze juwelierszaak.

Datum: maandag 3 december 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Wassenaar, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry