Van Persie trefzeker voor winnend United

01/12
2012
Koploper Manchester United heeft zaterdag zijn voorsprong op stadgenoot Manchester City in de Premier League vergroot tot drie punten. De ploeg van coach Sir Alex Ferguson was thuis met 4-3 Reading de baas. Die stand was al na 35 minuten bereikt. Robin van Persie maakte de winnende vierde treffer voor de bezoekers.

Reading was na acht minuten via Hal Robson-Kanu op voorsprong gekomen, maar Anderson en Wayne Rooney draaiden de score om. Na treffers van Adam Le Fondre en Sean Morrison moest United echter opnieuw in de achtervolging. Ditmaal waren het Rooney en Van Persie die de zaken rechtzetten.

De Nederlandse spits zag voor rust nog een tweede treffer ten onrechte worden afgekeurd. Hij werd in de 74e minuut gewisseld. Nummer twee Manchester City had eerder zaterdag thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Everton.

Datum: zaterdag 1 december 2012, 21:10
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Manchester, Verenigd Koninkrijk