Ik heb maar één wachtwoord, zegt 31% Nederlanders

28/09
2009
Uit onderzoek van PC Tools blijkt dat 31% van de Nederlanders op alle websites die ze bezoeken hetzelfde wachtwoord gebruiken. Dat betekent dat, gezien het aantal inwoners van Nederland (ongeveer 17 miljoen) en het feit dat er meer dan 14 miljoen Nederlanders van Internet gebruik maken, de identiteit van 4,5 miljoen Nederlanders gevaar loopt.

Zowel mannen als vrouwen in Nederland lopen online een groot risico, omdat 45% van de vrouwen en 17% van de mannen slechts één wachtwoord gebruikt op alle websites die het bezoekt. 63% van de mannen geeft toe dat het maar een paar wachtwoorden heeft, bij de vrouwen ligt dit getal op 39%.

Het meest zorgwekkend is dat bijna 1 op de 10 Nederlanders (2% van de mannen en 7% van de vrouwen) helemaal geen wachtwoord gebruikt! Over het algemeen blijken mannen veiliger op internet dan vrouwen, want 18% van de mannen probeert voor elke website die het bezoekt een nieuw te verzinnen en dit op een veilige plek op te slaan. Slechts 9% van de vrouwen zegt dit te doen.

Datum: maandag 28 september 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry