Strategische keuzes in nieuwe toekomstvisie Defensie

30/11
2012
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft de Kamer vandaag laten weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een toekomstvisie voor de krijgsmacht. Ook de vervanging van de F-16 maakt hier deel van uit, maar de bewindsvrouw gaf aan niet op de inhoud vooruit te willen lopen.

Het is gebruikelijk dat Defensie aan het begin van een nieuwe kabinetsperiode een beleidsvisie met een meerjarige strategische oriƫntatie opstelt. Dit staat ook in het regeerakkoord.

Hennis-Plasschaert: "Om de krijgmacht in staat te stellen haar taken goed uit te voeren, moet Defensie de komende jaren grote investeringen doen, waaronder de vervanging van de F-16. Dit maakt dan ook integraal deel uit van de visie op de krijgsmacht."

Solide

Het kabinet heeft aangekondigd eind 2013 een besluit te nemen over de vervanging van het gevechtstoestel. De bewindsvrouw zei verder dat het noodzakelijk is om over een goed inzicht in de kosten van de belangrijkste wapensystemen te beschikken. Dat geldt zowel voor de kosten in de aanschaf als in het gebruik. Om niet voor ongewenste verrassingen te komen staan, beoordeelt ook de Rekenkamer de financiƫle soliditeit van de toekomstvisie.

Verwijzingen

Kamerbrief voorbereiding visie krijgsmacht en vervanging F-16Webpage | 30 november 2012 | pdf, 1 pagina, 51 KBKamerbrief op vragen n.a.v. regeerakkoordWebpage | 30 november 2012 | pdf, 1 pagina, 50 KBVerzoek doorrekening toekomstvisie Defensie aan Algemene Rekenkamer (744M) Webpage | 30 november 2012 | pdf, 2 pagina's, 37 KB

Datum: vrijdag 30 november 2012, 17:20
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry