Onderzoek: vrouwen nog steeds actiever in huishouden

30/11
2012
Nederlandse vrouwen zijn ondanks dat zij meer aan het werken zijn nog steeds actiever in het huishouden dan mannen. Ze besteden meer tijd aan koken en steken meer tijd in de zorg voor hun kinderen en ouders.

Vrouwen doen nog steeds meer dan mannen in het huishouden (foto ANP)

Dat blijkt uit een Europees onderzoek (pdf) dat is gedaan in diverse Europese landen. Ook in andere landen nemen vrouwen meer zorgtaken op zich dan mannen.

Zorg
Het onderzoek is voor de derde keer gehouden. Voor de studie zijn van september vorig jaar tot en met februari Europeanen van achttien jaar en ouder ondervraagd. Afhankelijk van de grootte van de bevolking werden 1.000 tot 3.000 interviews per land afgenomen.

Hoewel Nederlandse vrouwen meer met zorg voor kinderen en het huishouden bezig zijn, leidt dit niet tot veel ruzies binnen de relatie of problemen op werk of thuis. Nederlanders zijn hierover, en over andere zaken, over het algemeen tevreden.

Scheiding
Verder blijkt uit het onderzoek dat Nederlanders tot de gelukkigsten van Europa behoren. Nederlanders geven hun leven gemiddeld een 7,7.

Een Noors onderzoek eerder dit jaar geeft mannen een excuus om minder te doen in het huishouden. De kans op een scheiding zou groter zijn wanneer mannen helpen in huis.

Datum: vrijdag 30 november 2012, 16:28
Bron: Elsevier Wetenschap
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry