Bedrijfsleven versterkt Utrechtse aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht

26/11
2012
26-11-2012

Samen sterk voor een gezonde jeugd! Met deze ambitie ondertekenden Albert Heijn, Albron, Achmea, Nutricia, Danone Nederland, PepsiCo en H.J. Heinz op 22 november 2012 een stedelijke samenwerkingsovereenkomst met JOGG-Utrecht. JOGG is een landelijke aanpak en staat voor: Jongeren Op Gezond Gewicht. Sinds eind 2010 is Utrecht officieel JOGG-gemeente. Utrecht investeert daarmee meerjarig in het bevorderen van gezond gewicht bij de jeugd in de wijken Overvecht, Noordwest, Hoograven en Kanaleneiland. Overgewicht is een maatschappelijk probleem, de overheid kan dit niet alleen oplossen. Het Utrechtse bedrijfsleven geeft daarom gehoor aan de oproep tot het bundelen van krachten om de JOGG-beweging groot te maken en te verankeren in Utrecht. Hiermee is ook één van de belangrijke pijlers van JOGG, te weten publiek-private samenwerking, gewaarborgd.

In de wijk Noordwest is de afgelopen twee jaar al samengewerkt met het bedrijfsleven. Dit is positief bevallen. Daarom breiden we de samenwerking nu uit. De bedrijven willen investeren in een gezonde jeugd in Utrecht vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hun inbreng wordt niet gekoppeld aan commerciële activiteiten van de bedrijven. In de Utrechtse JOGG-aanpak werken ze samen met gemeente, scholen, zorgprofessionals, sportverenigingen en andere betrokken partners. Elk bedrijf `adopteert` een JOGG-wijk en gaat in die wijk met de betrokken partijen in gesprek over gezamenlijke activiteiten. De extra (financiële) middelen, netwerken, kennis, marketing- en communicatie expertise die zij leveren, vormen een belangrijk fundament en een extra impuls voor JOGG in Utrecht.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Het is een lokale, duurzame, intersectorale aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij kinderen en jongeren (0-19 jaar) om te zetten in een daling. Publieke en private partijen werken nauw samen. Gemeenten vervullen een spilfunctie. Zij nemen de regie op zich zodat samenhang en samenwerking gewaarborgd is.

Datum: maandag 26 november 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry