Consument zoekt online naar korting voor feestdagen

26/11
2012
AMSTERDAM (EZPress) - Bij Shopkorting.nl, ontvangen leden extra korting bovenop de prijs van hun internetaankoop bij aangesloten webshops, ofwel cashback. Shopkorting heeft geconstateerd dat consumenten steeds prijsbewuster online winkelen en doelgericht naar korting zoeken. Daarnaast stijgt het aantal online shoppers nog steeds, ondanks de crisis.

Sinds de oprichting van de kortingssite in 2008, het begin van de crisis, ziet Shopkorting dat consumenten steeds vaker op Google het zoekwoord ‘korting’ gebruiken.

Mensen zijn sinds 2008 dus bewuster online gaan shoppen. Niet alleen door het gebruik van vergelijkingssites, maar ook door opkomende kortingssites als Shopkorting. Ared Yelkenci, algemeen directeur van Shopkorting: ‘Wij verwachten dit jaar ruim 1.800.000 unieke bezoekers op onze website en dat zijn veel mensen die op zoek zijn naar extra korting. Dit zegt wat over het consumentenvertrouwen en koopgedrag ten tijde van de crisis. Hoewel het consumentenvertrouwen volgens het CBS zeer laag is, willen consumenten best geld uitgeven, maar dan wel online en liefst met korting.’

Feestdagen

In de aanloop naar de feestdagen ziet Shopkorting dat de orderwaardes tot nu toe iets lager liggen ten opzichte van vorig jaar, maar het aantal verkopen is wel aanzienlijk gestegen. Yelkenci: ‘Ook in deze feestperiode merken we dat consumenten nog steeds geld uitgeven, maar net wat minder besteden per cadeau.’ Zowel speelgoed als kleding is net als andere jaren het meest populair als Sinterklaas- of Kerstcadeau.

Webwinkels in de lift

Uit de Thuiswinkel Markt Monitor 2012-1, het halfjaarlijkse onderzoek naar online consumentenbestedingen van Blauw Research, is gebleken dat ondanks de aanhoudende crisis de online omzet in de eerste helft van 2012 gestegen is naar 4,61 miljard euro (CBS, 2012). De markt voor internetverkopen blijft stabiel verder groeien met 9 procent ten opzichte van de eerste helft van 2011.

Voor zijn eigen website verwacht Yelkenci dat in 2012 de ruim 200.000 leden van Shopkorting samen een omzet naar webwinkels van ruim 10.000.000 euro zullen opleveren. Dit betekent een 80 procent groei voor de cashback website ten opzichte van 2011.

//Einde bericht

Bron: L&DJ PR namens Shopkorting.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 26 november 2012, 14:10
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry