Defensie houdt vast aan verhuizing uit Weert

23/11
2012
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft de Kamer vandaag laten weten dat Defensie voornemens blijft om de Koninklijke Militaire School (KMS) vanuit Weert naar Ermelo te verhuizen. Ze doet dit in haar eindadvies over het alternatieve businessplan van de gemeente Weert en de provincie Limburg om de onderofficiersschool voor de regio te behouden.

In het vorig jaar verschenen Herbeleggingsplan Vastgoed kondigde Defensie het voornemen voor de verhuizing aan. Naast de verkoopopbrengsten van de Van Hornekazerne met bijbehorende terreinen levert dit Defensie een jaarlijks exploitatievoordeel op van € 4,2 miljoen en een doelmatigheidswinst van ongeveer 100 voltijdseenheden door de samenvoeging van KMS met het Opleidingscentrum Initiële Opleidingen in Ermelo.

Alternatief

Mede op verzoek van de Kamer kreeg de regio de kans een alternatief plan te ontwikkelen. Eind oktober is door gemeente Weert en provincie Limburg het nieuwe businessplan ‘KMS 2020 – Kazerne van de Toekomst’  Defensie aangeboden. Toenmalig minister Hans Hillen voorzag geen substantiële compensatie voor de structurele besparing die Defensie zou mislopen door de KMS in Weert te laten. Het eindoordeel over het businessplan en het besluit over het al dan niet verhuizen van de KMS liet hij over aan de nieuwe minister van Defensie.

In het nu gepubliceerde oordeel staat dat Defensie het oorspronkelijke Herbeleggingsplan Vastgoed wil doorzetten. De maatregelen uit het businessplan wegen uiteindelijk niet op tegen de financiële voordelen van verhuizen. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft de burgemeester van Weert op de hoogte gesteld. 

Verwijzingen

Kamerbrief eindoordeel over businessplan KMS 2020Webpage | 23 november 2012 | pdf, 74 KB

Datum: vrijdag 23 november 2012, 20:14
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Ermelo, Gelderland, Limburg, Weert

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry