Actuele tabellen 'Rechtspleging Civiel en Bestuur' online

22/11
2012
Den Haag , 22-11-2012

De zogenaamde online actualisering van tabellen, met informatie over 2011, van de publicatie ‘Rechtspleging Civiel en Bestuur’, is vandaag gepubliceerd. Dit is een resultaat van een samenwerkingsverband tussen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (WODC) en de Raad voor de rechtspraak.

Tweejaarlijks

De publicatie verschijnt tweejaarlijks in druk en in de tussenliggende jaren verschijnt – zoals nu – een actualisering van de tabellen. De opgenomen informatie is telkens ontleend aan databestanden, onderzoeksrapporten en jaarverslagen.

Naslagwerk

De tabellen geven een overzichtelijk beeld van de cijfermatige ontwikkelingen op het gebied van de diverse mogelijkheden tot geschilbeslechting op het gebied van civiel en bestuursrecht in de periode 2000-2011. Ze geven informatie over het aantal civiele en bestuursrechtelijke rechtszaken, maar ook het gebruik van buitengerechtelijke geschilbeslechting en ontwikkeling van juridische beroepen, zoals advocaten, deurwaarders en notarissen, komen aan bod. Ook wordt nadere informatie gepresenteerd over de uitgaven die de overheid voor de civiele en bestuurlijke rechtspleging doet. De tabellenupdate 2011 is hiermee een naslagwerk voor allen die, al dan niet beroepsmatig, belangstelling hebben voor cijfers op het gebied van civiel en bestuursrecht.

Cijfers

De cijfers zijn te vinden op de sites van CBS  en WODC. Daarnaast geeft het CBS een korte beschrijving van de specifieke uitkomsten over het beroep op de bestuursrechter (exclusief Vreemdelingenzaken en inclusief bijzondere competentie, zoals Telecom- en Mededinging en Douane-zaken).

Datum: donderdag 22 november 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry