Voorbereiding nieuwe appartementen naast City Campus Max

20/11
2012
20-11-2012

Het college van b & w heeft vandaag ingestemd met de randvoorwaarden voor de nieuwbouw van het Startblok op de hoek Beneluxlaan-Kanaalweg. Het gaat om circa 280 startersappartementen naast City Campus Max. Het plan voorziet in een grote behoefte in Utrecht aan huurappartementen voor starters. Er is wel nog een bestemmingsplanprocedure nodig.

De gemeente heeft het afgelopen jaar met omwonenden gesproken over het nieuwbouwplan. Bewoners van City Campus MAX zijn positief over de komst van meer woningen in het gebied naast het Merwedekanaal, maar zij maken zich ook zorgen over de parkeerdruk op straat en over hun uitzicht en daglicht. Deze onderwerpen worden meegenomen in de uitwerking van de plannen. Het ontwerp wordt gewijzigd en de gemeente wil betaald parkeren invoeren om de parkeerdruk te beheersen.

De gemeente wil het gebied langs het Merwedekanaal steeds verder transformeren tot een locatie met creatieve bedrijvigheid en woningbouw. De komst van meer starterswoningen levert daar een welkome bijdrage aan.

Datum: dinsdag 20 november 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry