Subsidie voor zonnepanelen en nieuwe ideeën over CO2-vermindering

14/11
2012
14-11-2012

Utrechters kunnen subsidie aanvragen als ze hun krachten bundelen bij de aanschaf van zonnepanelen of als ze een nieuw idee hebben voor het verminderen van de CO2 in de stad. Met het 'Initiatievenfonds Utrechtse Energie' stelt de gemeente Utrecht hiervoor in totaal bijna een half miljoen euro beschikbaar. De regeling gaat in op donderdag 15 november 2012.

Het initiatievenfonds maakt onderdeel uit van het programma Utrechtse Energie! en is een stap richting de klimaatneutrale stad die Utrecht in 2030 wil zijn.

Twee regelingen
De totale subsidie is opgesplitst in twee regelingen. De helft is gereserveerd voor vernieuwende initiatieven die een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot in de stad. De andere helft is bedoeld voor het stimuleren van de collectieve aanschaf van zonnestroominstallaties. Voor beide regelingen geldt dat er minimaal vijf personen bij betrokken moeten zijn.

Aanvragen
Bewoners kunnen vanaf a.s. donderdag 15 november hun aanvraag doen via het digitale loket van de gemeente. Beide regelingen van het Initiatievenfonds Utrechtse Energie hebben eigen criteria, vermeld in aparte aanvraagformulieren. De gemeente behandelt de aanvragen van subsidie voor de collectieve aanschaf van zonnestroominstallaties op volgorde van binnenkomst. De aanvragen voor vernieuwende initiatieven worden na 15 februari 2013 beoordeeld. De gemeente verstrekt subsidies van € 1.000,- tot maximaal € 10.000,-.

Duurzame netwerken
In Utrecht werken, naast bedrijven, ook steeds meer bewoners samen aan energiebesparing. Zo zijn er gezamenlijke initiatieven om energie op te wekken via panelen op schuurtjes en (school)gebouwen. Via deze duurzame netwerken wordt kennis uitgewisseld en kosten bespaard. De collectieve aanschaf van zonnepanelen is goedkoper. De gemeente wil duurzame netwerken en initiatieven die daar uit voortkomen ondersteunen. Ook wil ze de initiatiefnemers stimuleren om hun ervaringen te delen met anderen.

Datum: woensdag 14 november 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry