BlackBerry-gebruikers kunnen elkaar gratis bellen

14/11
2012
Research In Motion (RIM) maakt het voor BlackBerry-gebruikers mogelijk om gratis met elkaar te bellen over een wifi-verbinding. Hiervoor zal de BlackBerry Messenger-app, welke gebruikt wordt voor het zogenoemde 'pingen', vernieuwd worden.

Het marktaandeel van BlackBerry OS liep in het derde kwartaal terug tot 5,3 procent

BlackBerry-smartphones zijn nog altijd enorm populair onder jongeren, vooral omdat het hiermee mogelijk is om gratis ping-berichten naar elkaar te sturen. Met het uitrollen van BBM 7.0 zal het voor BlackBerry-gebruikers ook mogelijk worden om via deze dienst telefoongesprekken te voeren. Hiervoor moet men wel aangesloten zijn op een wifi-netwerk.

Gratis bellen
Net als bij het pingen kunnen gebruikers alleen gratis bellen naar andere BlackBerry-toestellen. Bellen over 3G zal niet mogelijk worden volgens de fabrikant. Wanneer BBM 7.0 precies beschikbaar komt is nog onduidelijk. Wel kunnen geïnteresseerden zich alvast aanmelden voor de bètasessie van de vernieuwde app.

RIM heeft BBM 7.0 aangekondigd voor bestaande toestellen met BlackBerry OS 5 of hoger. Verwacht wordt dat de applicatie ook zal worden meegeleverd met de nieuwe generatie BlackBerry 10-smartphones. RIM liet eerder deze week weten dat de eerste toestellen met dit nieuwe besturingssysteem eind januari zullen worden gepresenteerd.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Datum: woensdag 14 november 2012, 13:12
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry