Prins van Oranje vliegt missie in Apache

13/11
2012
Kroonprins Willem-Alexander heeft vandaag een zogeheten Close Air Support missie gevlogen in een Apache-gevechtshelikopter. Dat deed hij samen met een instructeur van het Defensie Helikopter Commando op Vliegbasis Gilze-Rijen, waar de prins op bezoek was.

Bij een Close Air Support missie ondersteunen vliegers van jachtvliegtuigen of gevechtshelikopters grondtroepen die van dichtbij onder vuur liggen. Zij doen dat samen met Forward Air Controllers, militairen die vanaf de grond per radio informatie uitwisselen met de vliegers over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. De prins vloog naar een plek waar het toestel gesimuleerd vuursteun leverde aan grondeenheden. Een Forward Air Controller leidde hem naar het doel.

Met het personeel van 301 Squadron sprak kroonprins Willem-Alexander over de intensieve samenwerking tussen grond- en luchtpersoneel. Voor de vlucht ontmoette hij technici en andere specialisten die de Apache gereed stellen.

Levensbelang

In Afghanistan vlogen Apaches van april 2004 tot en met november 2010 diverse Close Air Support missies. Inzet van de toestellen bleek meerdere malen van levensbelang. Vliegers en grondtroepen oefenen dagelijks, in binnen- als buitenland, om optimaal te zijn voorbereid op daadwerkelijke inzet.

Datum: dinsdag 13 november 2012, 14:23
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry