Les uit Diginotar-affaire: overheden moeten meer doen aan informatiebeveiliging

12/11
2012
Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) zet twee jaar lang een taskforce aan het werk om ministeries, gemeenten, provincies en waterschappen te helpen bij het verbeteren van hun informatiebeveiliging. De taskforce gaat samenwerken met het National Cyber Security Centrum (NCSC).

Dat staat in de reactie van de ministers Plasterk en Opstelten (Veiligheid en Justitie) op een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over de Diginotar-affaire.

Overheden moeten zich veel meer bewust zijn van het belang van goede beveiliging van hun digitale dienstverlening. Omdat 100 procent veiligheid niet bestaat, moeten ze zich ook voorbereiden op het herstellen van informatiesystemen na verstoringen of schade.

Voor de hele overheid gelden er al standaarden voor de informatiebeveiliging. Overheden mogen alleen van die standaarden afwijken als ze daar een goede reden voor hebben. Verder worden overheden en andere belangrijke sectoren verplicht om verstoringen van hun ict-systemen te melden bij hun toezichthouder of het NCSC.

Documenten en publicaties

Brief met reactie op rapport `Het DigiNotar-incident, waarom digitale veiligheid de bestuurstafel te weinig bereikt`

Brief van minister Plasterk (BZK) en minister Opstelten (V&J) aan de voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, naar ...

Brief | 12-11-2012 | BZK, VenJ

Datum: maandag 12 november 2012, 15:46
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry