Bayern maakt geen fout tegen Frankfurt

10/11
2012
Bayern München heeft in de Bundesliga tegen nummer drie Eintracht Frankfurt geen fout gemaakt: 2-0. Franck Ribery zette de koploper vlak voor rust op 1-0, waarna David Alaba dertien minuten voor tijd de wedstrijd besliste vanaf de strafschopstip. Arjen Robben maakte de negentig minuten in München vol.

Bayerns meest naaste belager, Schalke 04, won thuis moeizaam van middenmoter Werder Bremen: 2-1. Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay na rust naar de kant werden gehaald door trainer Huub Stevens, zag Aaron Hunt de uitploeg op voorsprong zetten. Roman Neustädter en Julian Draxler draaiden de stand in het tweede bedrijf om. Doordat Lewis Holtby de bal in de laatste seconde nog van de lijn redde blijft de club uit Gelsenkïrchen op zeven punten afstand van Bayern staan.

Regerend landskampioen Borussia Dortmund schudde FC Augsburg simpel van zich af. Door doelpunten van Marco Reus en Robert Lewandowski (2x) werd het in Zuid-Duitsland 1-3. Sascha Mölders gaf de thuisfans nog wat reden tot juichen. Dortmund staat op liefst elf punten achterstand van Bayern.

Hamburger SV, met Rafael van der Vaart in de basis, verspeelde punten SC Freiburg: 0-0. De Nederlandse spelmaker speelde de gehele wedstrijd, Jeffrey Bruma werd vijf minuten voor rust gewisseld. Beide ploegen blijven in de middenmoot vertoeven.

Fortuna Düsseldorf en Hoffenheim deelden dankzij treffers van Robbie Kruse en Joselu de punten (1-1).

Datum: zaterdag 10 november 2012, 17:55
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Bremen, Duitsland, Frankfurt