Twitter reset per ongeluk groot aantal wachtwoorden

09/11
2012
Twitter heeft per ongeluk het wachtwoord van 'een groot aantal' gebruikers gereset. Dat maakt de microblogdienst vrijdag bekend. Om hoeveel accounts het precies gaat, wordt niet duidelijk.

Twitter telt wereldwijd ruim 500 miljoen gebruikers

Twitter zegt dat het massaal herstellen van wachtwoorden te wijten is aan een fout in het beveiligingssysteem van het sociale netwerk. 'Op het moment dat wij vermoeden dat een account gehackt is, resetten we het wachtwoord direct en sturen we de eigenaar van het account een e-mail', verklaart Twitter.

'In dit geval hebben we per ongeluk het wachtwoord van een groot aantal accounts gereset, waaronder dus ook accounts die niet gehackt zijn.' Hoeveel van de in totaal 500 miljoen Twitter-gebruikers het wachtwoord opnieuw moesten instellen, is niet bekend.

Beveiligingsmail
Donderdag verschenen er veel berichten op Twitter van mensen die dachten dat hun account was gehackt omdat ze een beveiligingsmail van Twitter hadden ontvangen. Volgens de microblogdienst gaat het dus om een foutje, en zijn de accounts niet binnengedrongen door internetcriminelen.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Datum: vrijdag 9 november 2012, 12:16
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry