Defensie zoekt vermiste man

09/11
2012
Zoekspecialisten van het Korps Mariniers en een F-16 gevechtsvliegtuig van de luchtmacht helpen de politie vandaag bij de zoektocht naar de 61-jarige Hans Nolte uit Diemen. Zij kammen daarvoor het omvangrijke natuurgebied tussen Naarden en Weesp uit.

Nolte wordt sinds zaterdag vermist. Hij deed aan het begin van de middag nog boodschappen bij de Jumbo in Diemen-Zuid, maar daarna is niets meer van hem vernomen. De politie vond zijn auto aan de rand van het natuurgebied.

Speurtechnieken

De F-16 maakt gebruik van het fotoverkenningsysteem RecceLite, waarmee onder meer oneffenheden in de bodem gedetecteerd kunnen worden. De 6 zogenoemde combat trackers van het Korps Mariniers speuren met name op zicht en zijn getraind in het herkennen van minutieuze veranderingen in de omgeving, zoals kleurverschil van grond, hoogteverschillen in het grondoppervlak en afwijkende vegetatie.
 
De burgemeester van Weesp vroeg Defensie om assistentie. De krijgsmacht ondersteunt regelmatig civiele autoriteiten, zowel bij het zoeken naar mensen als bij het opsporen van drugs en bewijsmateriaal in een misdrijf. Ook bij calamiteiten kunnen de gezagdragers een beroep doen op Defensie.

Datum: vrijdag 9 november 2012, 10:43
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Diemen, Naarden, Noord-Holland, Weesp

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry