Buitengewone raadsleden Onderzoeksraad voor Veiligheid benoemd

01/11
2012
Bij koninklijk besluit zijn prof. dr. ir. Louise Fresco, ir. Harry Noy, ir. Hans van der Vlist en drs. Bernard Welten benoemd tot buitengewoon raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft de buitengewone raadsleden op verzoek van de Onderzoeksraad voorgedragen. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar met ingang van 1 november 2012.

Buitengewone raadsleden zijn aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid verbonden vanwege hun specifieke sectorgerichte deskundigheid. De wetgever heeft dit in de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid expliciet mogelijk gemaakt. Buitengewone raadsleden kunnen in voorkomende gevallen betrokken worden bij de beraadslagingen van de Raad. Dat geldt voor het hele werkproces, van de selectie van de te onderzoeken voorvallen tot het vaststellen van het rapport.

Prof. dr. ir. Louise Fresco is landbouw- en voedseldeskundige. Zij is onder meer als universiteitshoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief.

Ir. Harry Noy was tot begin 2012 CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Arcadis NV.

Dhr. Noy is momenteel onder meer lid van de Raad van Commissarissen van de NV Nederlandse Gasunie, van Koninklijke BAM NV en van Fugro NV.

Ir. Hans van der Vlist heeft diverse functies bekleed bij de overheid. Hij was secretaris-generaal bij het ministerie van VROM, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen in het Hollands Noorderkwartier en lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Dhr. Van der Vlist is momenteel onder meer lid van de Raad van Commissarissen bij Vestia.

Drs. Bernard Welten heeft diverse functies bekleed bij de politie. Hij was korpschef van de regiopolitie Groningen en van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, waar hij tot op heden buitengewoon adviseur is. Dhr. Welten is op verzoek van de Nationale Politie belast met de herziening van het leiderschapsonderwijs van de Nederlandse politie.

Voor alle buitengewone raadsleden geldt dat zij naast hun sectorgerichte deskundigheid uitgebreide bestuurlijk ervaring hebben. De Onderzoeksraad voor Veiligheid streeft naar versterking van de sectorgerichte deskundigheid van de Raad door in de komende periode een aantal buitengewone raadsleden te benoemen.

Datum: donderdag 1 november 2012, 10:54
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Groningen, Noord-Holland, Vlist, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry