Bergtraining mariniers test doorzettingsvermogen

07/11
2012
“Deze bergtraining leert mariniers om met minimale middelen te overleven en gelijktijdig militaire operaties uit te voeren”.

Met die woorden onderstreept commandant 2e Mariniersbataljon luitenant-kolonel Jeff Mac Mootry het belang van begtraining, dit keer weer in de Schotse Hooglanden. De Mountain WarfareTraining (MWT) en de Final Exercise’ Celtic Yomp’ vormden de hoofdbestanddelen. De gehele laatste fase besloeg uit 9 dagen, waarbij het gehele bataljon volledig bepakt en onder zware geografische en klimatologische omstandigheden werd getraind. In totaal waren bijna 350 mariniers actief betrokken bij de eindoefening.

Jong

Tijdens de MWT kregen de compagniescommandanten de mogelijkheid om op hun niveau de eenheid te trainen. Daarbij werden patrouilles gelopen, verkenningen en aanvallen uitgevoerd. Zowel de infanteriecompagnieën als de ondersteunende eenheden, zoals het mortierpeloton, hebben gedurende de hele oefening zoals dat het manpacked geopereerd. De bekwaamheid van jonge officieren (junior leadership) en het doorzettingsvermogen werden hierbij volop getest.

Datum: woensdag 7 november 2012, 16:41
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry