Nieuwe subsidieregeling eenmalige subsidies Cultuur

06/11
2012
06-11-2012

Simpeler, effectiever en completer. Dat is het doel van de nieuwe subsidieregeling eenmalige subsidies Cultuur die het college vandaag heeft vastgesteld. De subsidieregeling is bedoeld voor projecten of manifestaties in alle kunstdisciplines en mengvormen daartussen, van zowel amateurs als van professionele kunstenaars.

Met deze nieuwe regeling wil Utrecht bijzondere culturele projecten stimuleren. Hierbij is er specifieke aandacht voor samenwerking met verrassende partners, co-creatie en de ontwikkeling van cultuurmakers. De bedoeling is zoveel mogelijk mensen mee te laten doen aan culturele initiatieven. Dit sluit aan bij de ambitie van Utrecht om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te zijn.

Er komen twee verschillende procedures: een normale en een verkorte procedure. Bij de verkorte procedure kan de aanvraag binnen een maand worden afgerond. Er is iedere maand een subsidieronde. Deze verkorte procedure geldt alleen voor projecten, waarvoor maximaal € 4.000,00 subsidie wordt gevraagd.
Bij de normale procedure komen drie subsidieronden. Om cultureel ondernemerschap te stimuleren is als subsidievoorwaarde opgenomen, dat de gemeentelijke subsidie nooit meer dan 50 % van de kosten mag dekken. Individuele kunstenaars en commerciële bedrijven kunnen in bepaalde gevallen ook subsidie aanvragen. De nieuwe regeling vervangt per 2013 alle huidige beleidsregels voor projectsubsidies op het gebied van kunst en cultuur met uitzondering van de beleidsregel basissubsidie amateurkunst. Zie ook www.utrecht.nl/kunstencultuur

Datum: dinsdag 6 november 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry