Microsoft: `Windows Phone 8 zal snel groeien`

05/11
2012
Windows Phone 8 zal snel marktaandeel gaan winnen. Dat voorspelt Microsoft CEO Steve Ballmer tijdens een persconferentie in Israël. Na de lancering van Windows Phone 7 en 7.5 deed de topman soortgelijke uitspraken.

Windows Phone had in het derde kwartaal van 2012 een marktaandeel van 2 procent

'We zijn nu nog relatief klein, maar ik verwacht dat het aantal verkochte Windows Phones snel zal oplopen', zegt Ballmer maandag tijdens een persconferentie rond Windows 8. Volgens de CEO werkt Microsoft nauw samen met Nokia, HTC en Samsung om met een breed smartphone-aanbod te kunnen komen.

Derde speler
'We hebben nu de mogelijkheid om uit te groeien tot een sterke derde speler op de smartphonemarkt', aldus Ballmer, verwijzend naar Apple’s iPhone en het succesvolle Android van Google. Om dit te bereiken zal Microsoft de komende maanden een agressieve marketingcampagne gaan voeren rond Windows 8, Windows Surface en Windows Phone 8.

Microsoft lanceerde Windows Phone 8 eind oktober officieel, en de eerste smartphones met het mobiele besturingssysteem zijn inmiddels beschikbaar. Het mobiele OS is volledig opnieuw opgebouwd en beschikt over dezelfde kern als Windows 8. Microsoft claimt dat het hierdoor voor softwareontwikkelaars eenvoudiger wordt om apps op beide platformen te lanceren.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Datum: maandag 5 november 2012, 16:30
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry