Minder faillissementen, groei starters vlakt af (Heuvelrug & Vallei)

05/11
2012
maandag 5 november 2012

Cijfers KvK derde kwartaal 2012 voor Heuvelrug & Vallei

De faillissementen in Heuvelrug & Vallei vertonen een grillig verloop. Het afgelopen half jaar was er sprake van een piek met 53 faillissementen. In het derde kwartaal is het aantal verminderd tot 17. Tegelijkertijd vlakt het aantal starters nog steeds af en neemt het aantal opheffingen licht toe. Dit blijkt uit cijfers uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

De ontwikkeling van de faillissementen per sector laat een divers beeld zien. De scherpste afname zien we in de adviesdiensten, facilitaire diensten en de bouw. In de industrie, detailhandel, horeca en financiƫn is juist een stijging te zien.

De starters in Heuvelrug & Vallei bevinden zich het afgelopen kwartaal voornamelijk in de dienstensector met als koploper de algemene diensten waar 85 bedrijven gestart zijn. In de detailhandel en de groothandel zijn er evenveel starters als opheffingen.

Veel bezoekers Startersdag Utrecht
Afgelopen zaterdag trok de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel weer veel bezoekers. In Utrecht lieten 1.300 startende ondernemers uit Utrecht zich informeren over alle aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. Dit jaar waren er 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar.

De regio Heuvelrug & Vallei bestaat uit de gemeenten De Bilt, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Datum: maandag 5 november 2012, 12:14
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: De Bilt, Rhenen, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Zeist

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry