NAC pakt drie zwaarbevochten punten tegen RKC

04/11
2012
Het vertrek van trainer John Karelse heeft NAC Breda vooralsnog geen windeieren gelegd. Zondag werd RKC Waalwijk met 2-1 verslagen, nadat de Brabanders een week geleden al hadden weten te winnen bij VVV-Venlo. Nemanja Gudelj en Danny Verbeek zorgden nog voor rust voor de eindstand, nadat Teddy Chevalier de bezoekers een voorsprong had bezorgd.

De Franse topscorer van RKC kreeg de bal al na twee minuten mee van Nourdin Boukhari en liep doelman Jelle ten Rouwelaar voorbij. De spits had vervolgens weinig moeite de bal in het net te krijgen. Boukhari had de bal in eerste instantie overigens wel met zijn arm aangenomen.

De Waalwijkers bleven vervolgens de iets betere ploeg, maar een fout van Henrico Drost leidde de ommekeer in. De verdediger deponeerde de bal achteloos in vijandelijke voeten, waarna Verbeek op keeper Jeroen Zoet afging en de gelijkmaker binnenschoot.

Gudelj profiteerde vlak voor het rustsignaal van ongelukkig optreden van Zoet. De doelman van Jong Oranje pareerde een afstandschot niet goed, waarop de Serviër de rebound tegen het net kopte en het Rat Verlegh stadion voor een tweede keer liet juichen.

In de tweede helft was het opnieuw RKC dat lange tijd de klok sloeg. De grote druk leek wel in een gelijkmaker te moeten resulteren, maar de thuisploeg hield ondanks goede kansen voor Sander Duits en Ard van Peppen stand.

NAC heeft nu elf punten verzameld en deelt de twaalfde stek met FC Groningen. RKC wist een puntje minder bij elkaar te sprokkelen. De laatste overwinning van de ploeg van Erwin Koeman dateert alweer van 24 augustus, toen het Roda JC met 1-0 naar huis stuurde.

Datum: zondag 4 november 2012, 19:40
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Breda, Groningen, Leek, Limburg, Noord-Brabant, Venlo, Waalwijk