Helmond en Dordrecht blijven in spoor MVV

02/11
2012
Helmond Sport en FC Dordrecht hebben in de achtervolging op koploper MVV geen steken laten vallen in de Jupiler League. Helmond was vrijdag thuis met 3-1 te sterk voor SC Cambuur en staat nu tweede met 22 punten, vier minder dan de Limburgers. Nummer drie Dordrecht, dat 21 punten heeft, versloeg op eigen veld FC Eindhoven met 3-0.

Helmond kwam tegen de Friezen nog wel op achterstand door een treffer van Martijn Barto, maar in het laatste kwartier voor rust sloeg de thuisploeg toe. Gilian Justiana, Charles Kazlauskas en Nito Sequeira zetten de eindstand op het bord.

Dordrecht kwam vijf minuten voor rust op voorsprong via Moussa Kalisse. In de tweede helft zorgden Jeffrey Rijsdijk en Lars Veldwijk voor de beslissing. MVV komt maandag pas in actie. In Maastricht wordt Sparta ontvangen.

Excelsior kreeg voor eigen publiek een fiks pak slaag van Go Ahead Eagles. De bezoekers uit Deventer wonnen met liefst 6-1. De Rotterdammers, die vorig seizoen degradeerden uit de Eredivisie, stellen vooralsnog teleur met de vijftiende positie.