Militairen terug uit Zuid-Soedan

02/11
2012
17 militairen en 3 civiele politiefunctionarissen keren vanavond op Schiphol terug van hun missie in Zuid-Soedan. Ze hebben sinds april 2012 een bijdrage geleverd aan de VN-missie in het nieuwe land Zuid-Soedan. Eerder keerden al 7 staffunctionarissen terug.

De Nederlanders hebben als politietrainers gewerkt in de  hoofdstad Juba, Yambio, Torit, Rumbek, Aweil en Raja om het politieapparaat op te bouwen. Ze trainden en begeleidden de Zuid-Soedanese politie. Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens ontvangt de groep namens de Commandant der Strijdkrachten.

Accent

2 liaisonofficieren onderhielden contacten met het Zuid-Soedanese leger. De stafofficieren waren op het hoofdkwartier van de United Nations Mission in the Republic of South Sudan (UNMISS) in Juba gestationeerd. Het accent van de missie ligt op staatsopbouw, mensenrechten, bescherming van de burgerbevolking, economische ontwikkeling en versterking van de veiligheidssector. Ook ziet ze toe op versteviging van vrede en veiligheid. 

De Verenigde Naties heeft diverse keren haar waardering uitgesproken over de inzet van het Nederlandse personeel voor deze nieuwe taak.

Datum: vrijdag 2 november 2012, 10:01
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Soedan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry