Twee keer zoveel faillissementen, groei starters vlakt af

31/07
2012
dinsdag 31 juli 2012

Cijfers KvK eerste helft 2012 voor Heuvelrug & Vallei:

De economische malaise is ook goed zichtbaar in de regio Heuvelrug & Vallei. In het eerste halfjaar van 2012 is het aantal faillissementen gestegen van 25 naar 53. Tegelijkertijd vlakt het aantal starters af en neemt het aantal opheffingen toe. Dit blijkt uit cijfers uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Het eerste kwartaal van 2012 liet een flinke piek zien, namelijk 36 faillissementen. In bijna alle sectoren is sprake van een stijging met als uitschieter de groothandel. Daarnaast worden de bouw en de adviesdiensten getroffen. Uitzonderingen zijn de vervoersector en de algemene diensten.

Achterblijvende ondernemerschapszin

Door te kijken naar het aantal starters als aandeel van de potentiƫle beroepsbevolking ontstaat een indruk van het ondernemende karakter van een regio. In 2011 was dat percentage in de regio Heuvelrug & Vallei 1,25% en daarmee blijft de regio achter bij de provincie Utrecht (1,47%) en het Nederlandse gemiddelde (1,33%).

De regio Heuvelrug & Vallei bestaat uit de gemeenten De Bilt, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Datum: dinsdag 31 juli 2012, 11:33
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: De Bilt, Rhenen, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Zeist

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry