Minister reikt 100ste KVO-certificaat Utrecht uit in Hart van Hoograven

31/10
2012
31-10-2012

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie reikt op zaterdag 3 november het honderdste certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van Utrecht uit. De minister zal voor de gelegenheid een speciale stoeptegel leggen in winkelgebied Hart van Hoograven.

Voorzitter van de KVO-werkgroep Arnold Oostrom en burgemeester Wolfsen zullen kort het woord voeren. De burgemeester zal het uitgangspunt van het Keurmerk Veilig Ondernemen benadrukken: samenwerken aan een schoon, heel en veilig winkel- en woongebied. Vervolgens maken minister en burgemeester een rondgang langs de winkels in het gebied.

Utrechts succes
In een KVO-traject werken ondernemers in een winkelgebied of op een bedrijventerrein langdurig samen met de winkelcentrumeigenaar/-beheerder, gemeente, politie, brandweer en eventueel met omliggende partijen zoals scholen en welzijnsorganisaties. Doel is om het gebied schoon, heel en veilig te krijgen en houden. Op 31 augustus 2004 behaalde winkelcentrum Rokade het 1ste KVO-certificaat in de gemeente Utrecht. Dit jaar is de mijlpaal van het 100ste KVO-certificaat bereikt. De gemeente Utrecht telt inmiddels 34 KVO-samenwerkingsverbanden en behoort daarmee landelijk tot de koplopers. De gebieden worden om het jaar opnieuw beoordeeld, dan kunnen ze een volgend certificaat behalen.

Datum: woensdag 31 oktober 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry