Stimuleringsfonds duurzame stadsdistributie

30/10
2012
30-10-2012

De gemeente opent met ingang van 1 november 2012 een stimuleringsfonds voor efficiënt en duurzaam goederenvervoer. Bedrijven die meer duurzaam goederenvervoer binnen de stadsgrenzen mogelijk maken, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage. Deze bijdrage wordt in de vorm van een subsidie verleend voor initiatieven die een bijdrage leveren aan efficiënt, schoon, zuinig en veilig goederentransport in of naar de stad Utrecht.
De gemeente nodigt bedrijven uit zelf initiatief te nemen en te investeren in snellere/schonere afwikkeling van goederen door duurzamere inrichting van de werkplek, bedrijfsmiddelen of van het werkproces. De uitgangspunten voor het stimuleringsfonds duurzame stadsdistributie zijn minder gebruik van fossiele brandstoffen, vermindering van de druk op het milieu en hogere veiligheid en minder overlast van vrachtverkeer. De Cargohopper en de elektrische bierboot zijn recente bekende maatregelen. Aanvragen kunnen ingediend worden tussen 1 november en 31 december 2012 en in 2013 volgt een tweede ronde.

Dit fonds komt voort uit de maatregelen van het `Actieplan Goederenvervoer`. Met dit plan werkt de gemeente aan efficiënt, schoon, zuinig en veilig goederenvervoer met innovatieve maatregelen en oplossingen. Zuinig en schoon goederenvervoer is belangrijk voor een aantrekkelijke stad, zowel economische groei als een betere leefkwaliteit in de stad kan hiermee worden gerealiseerd.

Datum: dinsdag 30 oktober 2012, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry