NOCNSF geeft hoop op Spelen niet op

29/10
2012
NOCNSF houdt hoop dat de Olympische Spelen in 2028 in Nederland georganiseerd kunnen worden. De sportkoepel reageert hiermee op het voornemen van het nieuwe kabinet de olympische ambitie niet langer te steunen. De organisatie brengt volgens VVD en PvdA te veel financiële risico's met zich mee.

NOCNSF heeft er begrip voor dat de plannen voorlopig op een laag pitje komen te staan. `NOCNSF snapt dat het komende kabinet gezien de economische situatie en het huidige draagvlak het nu niet meer over het binnenhalen van de Olympische Spelen wil hebben. Dat hoeft ook niet, daar is het later in dit decennium nog vroeg genoeg voor.`

De kandidatuur hoeft pas in 2019 definitief bij het internationaal olympische comité IOC ingediend te worden. Twee jaar later wordt bekend welk land de Spelen van 2028 mag organiseren. Het vorige kabinet stond nog volledig achter de olympische droom.

In grote lijnen toont het NOCNSF zich tevreden met de plannen over sport in het regeerakkoord. `Het nieuwe kabinet gaat meehelpen aan het verwezenlijken van onze ambitie om de sport in Nederland op olympisch niveau te brengen`, zegt voorzitter André Bolhuis. `Samen gaan we realiseren dat iedereen in Nederland kan sporten en willen we zorgen voor een goed topsportklimaat.`

Het kabinet is van plan om het sporten in al zijn facetten aan te moedigen. Er komt meer geld beschikbaar, onder meer uit loterijen. Wangedrag wordt hard bestraft.

Datum: maandag 29 oktober 2012, 18:40
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry