NAC Breda ruim langs VVV-Venlo

27/10
2012
NAC Breda heeft de eerste Eredivisiewedstrijd na het ontslag van trainer John Karelse ruim gewonnen. De Brabanders waren zaterdagavond met 4-1 te sterk bij hekkensluiter VVV-Venlo. Kees Luijckx, Elson Hooi, Danny Verbeek en Anthony Lurling waren al voor rust trefzeker. Uche Nwofor deed iets terug namens de thuisploeg.

Aan de hand van interim-trainer Adrie Bogers begon NAC uitstekend. De bezoekers kwamen al na acht minuten op voorsprong, nadat Luijckx een hoekschop bij de eerste paal had binnengekopt. VVV leek niet van dat moment geleerd te hebben, want na een klein halfuur kopte de geheel vrijstaande Hooi een voorzet binnen.

De thuisploeg deed vervolgens nog wel iets terug via Nwofor, die kon profiteren van dom balverlies van Luijckx, maar nog voor rust vergrootte NAC de marge weer. Verbeek sloeg in de 39e minuut in de counter toe en Lurling miste niet toen hij door een fout van Jeffrey Leiwakabessy op het Venlose doel afkon.

In de tweede helft probeerde VVV nog iets aan de achterstand te doen, maar het slaagde er niet in om NAC echt in de problemen te brengen. De Bredase ploeg had vrede met de stand en liet zich nog slechts een enkele keer aanvallend zien.

NAC verruilt door de overwinning de zeventiende voor de zestiende stek en heeft nu acht punten. VVV blijft hekkensluiter met drie punten, drie minder dan de nieuwe nummer zeventien Willem II.

Datum: zaterdag 27 oktober 2012, 23:01
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Breda, Groningen, Leek, Limburg, Noord-Brabant, Venlo