Greenchoice: Subsidie zonnepanelen dit jaar benutten

26/10
2012
ROTTERDAM (EZPress) - Mensen die erover denken te investeren in zonnepanelen doen er goed aan nog dit jaar subsidie aan te vragen. Van de 21 miljoen euro overheidsgeld dat dit jaar voor zonnepanelen beschikbaar is, is nog 5 miljoen niet aangevraagd. Of er in 2013 weer subsidie zal zijn, is nog onzeker. Greenchoice roept iedereen die overweegt in zonnepanelen te investeren dan ook op gebruik te maken van deze tegemoetkoming in de kosten. De subsidie loopt op tot 650 euro per aanvraag.

Met zonnepanelen kunnen huishoudens een flink gedeelte van hun stroomverbruik zelf opwekken. Dat is niet alleen duurzaam, maar het scheelt hen ook tot circa €720,- per jaar aan energiekosten. Het is via internet heel eenvoudig voor mensen om te bekijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel energie zij kunnen opwekken en welke investering daarvoor nodig is. Ook kunnen zij dit laten doen door installateurs uit de buurt.

De overheid stimuleert dit jaar de aankoop van zonnepanelen nog door middel van subsidie. De subsidie kan oplopen tot maximaal 650 euro per systeem. Volgens AgentschapNL is er voor 2012 nog ruim 5 miljoen euro subsidiebudget beschikbaar. Vanaf de start van de regeling zijn er (t/m 17 oktober) 28.518 aanvragen binnengekomen, ofwel 16.312.296 euro. Dit betekent dat er nog 5.237.704 euro subsidiebudget beschikbaar is.

Subsidiebedrag

Per aanvraag kan maximaal 650 euro subsidie worden gekregen.

Onder de daadwerkelijk gemaakte (aanschaf)kosten vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. De subsidie geldt niet voor arbeids- en verbouwingskosten. De installatie moet minimaal 0,601 kilowattpiek zijn.

Voor zonnepanelen via Greenchoice:

http://www.greenchoice.nl/thuis/zelf-opwekken/met-zon/zonnepanelen-kopen

Datum: vrijdag 26 oktober 2012, 17:30
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry