Beens Genk verslaat Nederlands getinte Sporting

25/10
2012
Mario Been heeft met Racing Genk het Nederlands getinte Sporting Lissabon weer dieper in de problemen gedrukt. De Nederlandse coach won donderdag in de Europa League met 2-1 van de geplaagde Portugezen, die met Stijn Schaars, Ricky van Wolfswinkel en Khalid Boulahrouz aantraden. Schaars eiste met een doelpunt na zeven minuten een positieve rol op, terwijl Boulahrouz vlak voor tijd met tweemaal geel van het veld werd gestuurd.

Genk maakte halverwege de eerste helft gelijk via oud-Feyenoorder Benjamin De Ceulaer. Twee minuten voor tijd bezorgde invaller Elyaniv Barda de Belgen de zege. Genk gaat door de zege met zeven punten aan de leiding in groep G. Het Hongaarse Videoton, dat thuis FC Basel met 2-1 versloeg, volgt op een punt. Sporting, waar de nieuwe trainer Franky Vercauteren maandag aan de slag gaat, verzamelde pas een punt.

Internazionale boekte in groep H zonder de geblesseerde Wesley Sneijder een benauwde zege op Partizan Belgrado. De Argentijn Rodrigo Palacio maakte twee minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Eerder donderdag won Rubin Kazan met dezelfde cijfers van Neftçi Bakoe, waardoor de Russen samen met Inter met zeven punten de dans leiden. Partizan en Bakoe volgen op zes punten achterstand.

Voor verliezend finalist van vorig seizoen Athletic Bilbao dreigt uitschakeling. De Spanjaarden verloren met 2-1 bij Olympique Lyon, dat vlak voor tijd via Jimmy Briand de zege veilig stelde.

Feyenoord-bedwinger Sparta Praag won in dezelfde groep I met 3-1 van Hapoel Ironi Kiryat Shmona. Lyon staat riant aan de leiding met negen punten, terwijl Sparta Praag er met zes punten eveneens goed voor staat. Athletic heeft net als het Israëlische Kiryat Shmona een punt.

Datum: donderdag 25 oktober 2012, 22:35
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Azerbeidzjan, Bakoe, Belgrado, Bilbao, Frankrijk, Leiden, Lissabon, Lyon, Portugal, Praag, Servië, Spanje, Tsjechië, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry