Cognizant kondigt uitbreiding van datacenters en cloud-infrastructuurdiensten aan

25/10
2012
AMSTERDAM (EZPress) - Cognizant investeert 25 miljoen dollar in de opening van extra datacenters in Arizona en Virginia (beiden Verenigde Staten), Amsterdam en Slough (Verenigd Koninkrijk). Deze datacenters vormen de ruggegraat van Cognizant’s enterprise-class multitenant cloud-platform. Ze versterken Cognizant’s mogelijkheden voor infrastructuurbeheer en zorgen ervoor dat klanten maximale toepassingsmogelijkheden uit hun IT-omgeving kunnen halen.

Cognizant’s enterprise-class, multitenant cloud-infrastructuurplatform verbreedt het gehele portfolio van al bestaande cloud-diensten. Het portfolio omvat cloud-assessment, architectuur en ontwerpadvies, cloud-systeemintegratie en cloud-beheerdiensten voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen. Deze diensten worden mogelijk gemaakt door Cloud360™, Cognizant’s cloud-beheeroplossing die zorgt voor efficiënte automatisering van provisioning, beheer en monitoring van verschillende cloud-activiteiten vanuit één geconsolideerd bedieningspaneel. Hierdoor is de organisatie in staat klanten te helpen bestaande applicaties in de cloud op een nieuw platform te plaatsen. Ook ondersteunt het klanten in het gebruik van nieuwe mobiele, software-as-a-service en sociale netwerkdiensten voor eindgebruikers en andere bedrijfskritische processen.

“Onze klanten moeten hun IT-infrastructuur moderniseren en eindgebruikers IT-modellen aanbieden die op de consumentenmarkt al in gebruik zijn”, aldus Robert Boles, Senior Vice President bij Cognizant’s IT Infrastructure Services practice. “Tegelijkertijd moeten ze hun IT-infrastructuur virtualiseren met als doel kosten te reduceren, en productiviteit van hun IT-infrastructuur te verbeteren met behulp van flexibele as-a-service bedrijfsmodellen. Met onze uitgebreide cloud-mogelijkheden in ons netwerk van datacenters voldoen we nog meer aan de behoeften van klanten.”

“De introductie van cloud computing heeft het belang van goedkopere infrastructuur-diensten door middel van arbeidskosten-arbitrage verlegd naar een meer transformatie-gedreven IT-infrastructuuraanbod”, zegt Ross Tisnovsky, Senior Vice President Research bij Everest Group. “Doordat er nog geen industriestandaarden bestaan, geloven wij dat IT-dienstverleners zonder sterke in-house infrastructuuroplossingen minder succes zullen hebben met hun cloud-gebaseerde oplossingen. Degene die wel in-house oplossingen kunnen aanbieden en die daarnaast ook kunnen integreren met systeemintegratie en professionele diensten, zoals Cognizant, zullen succesvoller zijn in het leveren van wereldwijde cloud-oplossingen.”

Deze uitbreidingen van datacenters en cloudoplossingen zorgen ervoor dat Cognizant zijn klanten een volledig geïntegreerd pakket van IT-bedrijfsoplossingen kan bieden, zoals business process services, applicatieontwikkeling en ondersteuning, datacenterdiensten, cloud-infrastructuur, remote infrastructuurbeheer, technologie en bedrijfstransformatie. Daarnaast benadrukken deze uitbreidingen ook een belangrijke mijlpaal in Cognizant’s vermogen om zijn klanten flexibele, universele IT-oplossingen te bieden, die in de vorm van as-a-service leveringsmodellen voldoen aan specifieke behoeften van klanten.

//Einde bericht

Bron: Cognizant

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 25 oktober 2012, 15:31
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry