Onderzoek salmonellabesmetting in zalm

23/10
2012
DEN HAAG (EZPress) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de Salmonella-uitbraak veroorzaakt door consumptie van zalmproducten sinds juli dit jaar. Dat heeft de Raad vandaag

besloten. De omvang en het verloop van de besmetting zijn voor de Onderzoeksraad aanleiding om dit voorval in de keten van voedselproductie te onderzoeken.

Het onderzoek richt zich op de vraag hoe het betrokken visverwerkingsbedrijf als onderdeel van de keten van voedselproductie met het risico van salmonellabesmetting is omgegaan. Daarnaast zal in het onderzoek worden bekeken hoe de overheid en het betrokken bedrijf de salmonellabesmetting hebben aangepakt en bestreden. De Raad richt zich bij zijn onderzoeken enkel op de lessen voor de toekomst en laat de schuldvraag of aansprakelijkheid buiten beschouwing.

De Onderzoeksraad is er op gericht de veiligheid in Nederland te verbeteren door op basis van onderzoek de achterliggende oorzaken van een voorval te achterhalen, waardoor herhaling voorkomen kan worden.De komende weken zal de Onderzoeksraad benutten om het onderzoek op te starten en

informatie te verzamelen. Op basis daarvan wordt de precieze focus van het onderzoek bepaald.Voedselveiligheid is een van de sectoren waar de Onderzoeksraad voor Veiligheid bevoegd is onderzoek te doen, zoals dat ook is benoemd in de Memorie van Toelichting bij de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid.

//Einde bericht

bron: Onderzoeksraad voor Veiligheid

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 23 oktober 2012, 14:03
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry