Microsoft onthult Skype voor Windows 8

23/10
2012
Microsoft zal op 26 oktober een Skype-applicatie lanceren die diep geïntegreerd is met Windows 8. Zo zal de chatdienst verweven worden met de People-hub en zijn full-screen videochats beschikbaar.

Microsoft kocht Skype eerder dit jaar op voor een bedrag van 8,5 miljard dollar

Doordat de Skype-app nauw gaat samenwerken met de People-hub van Windows 8, kunnen gebruikers direct vanuit deze contactenlijst videogesprekken starten. Dit is onder meer mogelijk doordat men het Skype-account kan koppelen aan een Windows-account.

De gratis Skype-app heeft uiteraard de bekende Windows 8-vormgeving meegekregen, en kan als 'live tile' op het startscherm geplaatst worden. Microsoft laat verder weten dat het mogelijk zal zijn om videogesprekken full-screen te voeren en dat het eenvoudig zal zijn om media-bestanden te delen.

Xbox SmartGlass
Naast de Skype-app lanceert Microsoft op 26 oktober ook Xbox SmartGlass. Deze app stelt Xbox 360-gebruikers in staat om de console, en content op Xbox Live, aan te sturen middels een smartphone of tablet. Daarnaast belooft de app een 'second screen'-ervaring te bieden bij het spelen van sommige games en het kijken van video’s.

Microsoft zal op 26 oktober zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 lanceren. Het OS breekt op veel fronten met klassieke Windows-elementen, waarbij vooral de nieuwe interface kenmerkend is. Het startscherm met de gekleurde tegels is vooral gericht op een touch-besturing, en de eerste tablets met Windows 8 worden dan ook rond de lanceerdatum al verwacht.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Datum: dinsdag 23 oktober 2012, 10:17
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry