Waarschijnlijk door technisch probleem te vroege publicatie persbericht

18/10
2012
Utrecht , 18-10-2012

Waarschijnlijk door een technisch probleem is een persbericht in de strafzaak ‘knobbelzwaan’ van de rechtbank Utrecht kort vóór de uitspraak gepubliceerd op rechtspraak.nl, de landelijke website van alle rechtbanken. De rechtbank Utrecht betreurt dit ten zeerste. Er wordt nagegaan wat hier fout is gegaan en de wijze van het publiceren van persberichten wordt aangepast.

De rechtbank Utrecht vindt het erg belangrijk om persberichten over vonnissen zo spoedig mogelijk nadat de uitspraak is gedaan te publiceren. Daarom zetten wij, vlak voor een uitspraak gedaan wordt, het persbericht technisch klaar, zodat kort na de uitspraak het persbericht direct gepubliceerd kan worden.

In het geval van de zaak 'knobbelzwaan', over uitlokking en schending van het ambtsgeheim, is er hierbij technisch iets mis gegaan. Hierdoor is het persbericht ongeveer een half uur voor de uitspraak gepubliceerd.

De rechtbank Utrecht betreurt dit ten zeerste.

We onderzoeken grondig wat er fout ging en ook het werkproces dat hieraan ten grondslag ligt, wordt tegen het licht gehouden.

Datum: donderdag 18 oktober 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry