Defensie ondersteunt oefening Flevoland

26/09
2009
Verschillende Defensie-eenheden ondersteunen dit weekeinde de multidisciplinaire rampenoefening Flevoland. Met materieel en personeel levert de krijgsmacht een bijdrage aan de oefening, welke in het teken staat van een calamiteit op het water.

Een helikopter van het Defensie Helikopter Commando wordt ingezet voor het transport van gewonden. Tijdens de oefening zijn ook geneeskundige troepen aanwezig en militaire duikers voeren bergingen uit. Ook begeleiden zij civiele duikers.

Genisten van de landmacht ondersteunen de oefening met de inzet van een veerboot. Tevens voeren zij reddingsacties te water uit. Ton Annink, secretaris-generaal van het ministerie van Defensie, is bij de oefening aanwezig en bekijkt met eigen ogen de verrichtingen van de verschillende reddingswerkers.

Bestrijding van crises
Defensie heeft een belangrijke rol bij de bestrijding van grootschalige crises in Nederland. Inzet van Defensiepersoneel en –materieel gebeurt wel altijd op verzoek en onder gezag van de verantwoordelijke civiele autoriteiten.

Voor rampen en calamiteiten is permanent directe of snel inzetbare capaciteit beschikbaar. Het is daarom van belang dat Defensie-eenheden samen met de civiele partners oefenen en meedoen in de planvorming en evaluaties.

Datum: zaterdag 26 september 2009, 11:03
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry