Verkeerstoren wordt observatiepost

15/10
2012
11 Luchtmobiele Brigade heeft afgelopen week voor het eerst getraind in de verkeerstorensimulator van de luchtmacht in Nieuw Milligen. De simulator was voor de pilot omgetoverd tot een observatiepost in het bos. Van hieruit loodste het Pathfinder-peloton Hercules-transportvliegtuigen veilig een ingenomen vliegveld binnen.

Op de School of Air Control krijgen normaal militaire luchtverkeersleiders hun opleiding en training. Op de beeldschermen is dan het virtuele 3D-uitzicht vanuit een verkeerstoren te zien, maar voor deze gelegenheid toonden ze een bostafereel, compleet met vogelgeluiden. Zelfs voor de geur van bomen en struiken was gezorgd, terwijl de luchtmobiele militairen een landingsstrip veilig stelden. Afhankelijk van de reacties van de verkenners pasten instructeurs het scenario voortdurend aan.

Pathfinders

De pathfinders trainden zo op een nieuwe manier hun specialisme: het verkennen en beveiligen van droppings- en landingszones in vijandig gebied, bijvoorbeeld rond een open plek in bosrijk gebied. Ze maken zo een veilige landing mogelijk van de hoofdmacht, bestaande uit militairen die per parachute, vliegtuig of helikopter arriveren.

Samenwerken

De simulator benadert de realiteit in het veld en kan scenario’s simuleren die niet eerder geoefend konden worden. De beide krijgsmachtdelen werken nauw samen voor deze innovatieve trainingsmogelijkheid. De proef is nog niet uitontwikkeld, maar de simulator gaat mogelijk tot de vaste trainingsmodules horen. Nu trainen de pathfinders nog 7 van de 10 keer in het veld in het buitenland. Dat kan op termijn wellicht vaker in Nieuw Milligen.

Datum: maandag 15 oktober 2012, 16:13
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry