Kaapverdië houdt Kameroen van Afrika Cup

14/10
2012
Kameroen doet voor de tweede keer op rij niet mee aan de Afrika Cup. De Ontembare Leeuwen wonnen zondag weliswaar in eigen huis met 2-1 van Kaapverdië, maar de eilandbewoners hadden de heenwedstrijd al met 2-0 gewonnen. Voor de Blauwe Haaien wordt het de eerste deelname aan het Afrikaanse titeltoernooi.

Niger bereikte de Afrika Cup ten koste van Guinee. De Nigerezen wonnen thuis met 2-0 na het eerste duel met 1-0 te hebben verloren. Ethiopië schakelde Sudan uit door met 2-0 te winnen. In Sudan hadden de Ethiopiërs nog met 5-3 verloren, maar op doelsaldo gaat de ploeg toch naar Zuid-Afrika.

Ook Angola gaat op doelsaldo door. Dat land schakelde Zimbabwe uit. Togo rekende af met Gabon, terwijl de Democratische Republiek Congo Equatoriaal Guinea klopte. Burkina Faso rekende af met de Centraal-Afrikaanse Republiek en Algerije schoof Libië terzijde.

Zaterdag bereikten Ghana, Zambia, Tunesië, Mali, Nigeria en Marokko al het eindtoernooi. Senegal - Ivoorkust werd een kwartier voor tijd gestaakt wegens rellen. Senegal was toen al vrijwel uitgeschakeld. Het is nog onduidelijk wat er met die wedstrijd gebeurt. Zuid-Afrika is als gastland zeker van deelname.

Datum: zondag 14 oktober 2012, 23:50
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Algerije, Angola, Burkina, Congo, Gabon, Ghana, Guinee, Ivoorkust, Kameroen, Mali, Marokko, Niger, Nigeria, Senegal, Togo, Zambia, Zimbabwe

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry